Røyset Industri tek over Mørekjøkken

Røyset Industri på Hareid tek over Mørekjøkken – og satsar på å auke talet på tilsette.

Bak Røyset Industri står Paul Røyset. Bedrifta vart starta for 30 år sidan, og held til i eigne lokale like ved sjøen på Liset. Dei har i mange år vore delprodusentar for Mørekjøkken og Kvalsvik Industrier, og har tre tilsette.

No har Røyset Industri sikra seg retten til både namnet og produksjonen av Mørekjøkken.

Møre Interiør as, som har produsert Mørekjøkken, vart etablert på Giske i 1947. I 1972 tok brørne Arvid og Jon Giskeødegård over bedrifta. Men for to år sidan vart Møre Interiør selt, og Wenaas Industrier vart hovudeigarar.

– Dei nye eigarane lukkast ikkje, og i mai gjekk bedrifta konkurs. Men den tradisjonsrike merkevara Mørekjøkken vil leve vidare og skal produserast på Hareid, oppsummerer Paul Røyset.

Han er glad for at dei har fått ta over rettane og namnet. Mørekjøkken har hatt suksess med blant anna modellane Saga eik og Minimal eik og bjørk, og målet deira er at det gode ryktet til Mørekjøkken skal leve vidare.

Paul Røyset peikar at det for kundane er lett å få kontakt med produsenten på Hareid, og at dei er fleksible på løysingar og spesialmål.

– Eg trur mange finn tryggleik i å kunne ha direkte kontakt med produsenten av kjøkkena, kommenterer Paul Røyset.

I tillegg til kjøkken, produserer bedrifta på Hareid og bad og garderobar.

Eg trur mange finn tryggleik i å kunne ha direkte kontakt med produsenten.

Paul Røyset
Siste nyheter

Unge mediegründarar satsar stort

Dei er 19 år gamle, men det hindrar ikkje trioen frå Ørsta og Volda å starte eit profilering- og visualiseringsbyrå. Målet er å kunne konkurrere med store, internasjonale aktørar.

Bøndene usikre på framtida

Frå og med i dag kan ein igjen søkje om produksjonstilskot til drift av jordbruk og husdyrhald. Med den nye regjeringa blir det fleire endringar i tilskotsforvaltninga, og konsekvensane av akkurat det er mange bønder usikre på.

Vel Volda grunna ryktet

Emil Bastian Reite vel å ta utdanninga si i Volda, rett og slett fordi det var det som freista mest.