(Sunnmørsposten)

Styreleder Håvard Haanes i Hødd Fotball har trukket seg fra sitt verv.

Det får Sunnmørsposten opplyst fra flere kilder i Hødd-miljøet.

Tirsdag kveld holdt styret i Hødd Fotball ekstraordinært styremøte - bare to dager etter et ordinært styremøte.

Nestleder Jogeir Romestrand bekrefter overfor Sunnmørsposten at styret var samlet tirsdag kveld.

- Jeg vil ikke kommentere innholdet i møtet nå. Vi vil komme med en redegjørelse i morgen (onsdag), sier Jogeir Romestrand.

Kritikk

I november i fjor ble det høy temperatur på Hødds årsmøte. Det var saka om at Hødd hadde gitt fem 1998-spillere kontrakt med lønn, som skapte høy temperatur.

Arnfinn Ingjerd gikk til kraftig angrep og foreslo at kontrollkomiteen skulle gå gjennom saka.

– Sakas kjerne er noe som ingen har sagt, men som må sies. Alle på sport har vært uenige med styret og fungerende sportssjef. Det er ikke uenighet i modellen, men i hvem som skal få være med. Styret har bestemt seg for å avskilte sportslig utvalg for lenge siden. Det som gjør at jeg foreslår at kontrollkomiteen ser på saka, er det som har med penger å gjøre. Etter styrevedtaket går deler av styret inn og innfører noe som styret ikke har vedtatt. Har det da noe med forankring å gjøre, som også inkluderer penger og egne barn? Har de mandat til å gjøre det? Derfor vil eg at kontrollkomiteen skal se gjennom saka. Så kan de sette meg eller deler av styret på plass. Det er sakas kjerne, sa Ingjerd til forsamlinga.

– Jeg har verdens beste samvittighet, sa styreleder Håvard Haanes da.

Styreleder Håvard Haanes har to sønner blant de fem 98-spillerne som fikk kontrakt.

- Meldte seg inhabil

På årsmøtet sa Haanes at han hadde meldt seg inhabil i saka.

13. mars publiserte Sunnmørsposten en artikkel med konklusjonen til kontrollkomiteen.

– Vi har funnet at det kan rettes kritikk mot styret for måten de har håndtert styreleders habilitet i saka. Jeg tror på styrelederen når han sier de har diskutert habilitet i styret, men kontrollkomiteen ser ikke at det er protokollført, sa Yrjar Garshol i kontrollkomiteen.

Styreleder Haanes ville ikke uttale seg om konklusjonen til kontrollkomiteen. Han lot nestleder Jogeir Romestrand svare på kritikken.

– Vi var i en vanskelig situasjon da dette skjedde. Vi hadde en daglig leder som hadde fått ny jobb og sportssjef som var sjukmeldt. Håvard var veldig klar på at han var inhabil og ville ikke blande rollene. Når det gjelder om vi var flinke nok til å få det med i møtereferatet, så sier kontrollkomiteen at vi ikke har vært flinke nok i denne saka. Det må vi forbedre og ta sjølkritikk på, sa Romestrand 13. mars.

- Ikke god nok økonomistyring

Kontrollkomiteen kom også med kritikk av økonomistyringa i fotballgruppa.

– Det er beklagelig at vi først i mars får fram at det er et stort underskudd. Det viser at en ikke har hatt god nok kontroll, og at rutinene må bedres, sier garshol.

Håvard Haanes har ikke besvart Sunnmørspostens henvendelser tirsdag.

Saka var først publisert i Sunnmørsposten