[ mat ]

Brunostkake med bringebær

KARAMELL: smakfull ostekake med hint av karamell og friske norske bringebær er utruleg godt. Foto: Mari-Lene Korsnes 

Feature

Sesongen for norske bringebær er i gong og då må det til med kake-dessert av dei. Steikt ostekake med brunost, Kornmo-kjeks og bringebær er overraskande godt. Til og med for ei som brukte nærare 30 år for å lære seg å like brunost er dette skikkeleg godt. For ein er vel ikkje ekte nordmann før ein likar brunost?

Den litt skarpe og søtlege karamellsmaken brunosten gir er god saman med syrleg kremost og friske bringebær. Kaka har silkemjuk konsistens og smeltar på tunga, og akkurat i det du synest den søte smaken tek overhand treff du eit bringebær som gir ein syrleg kontrast. For å gjere det heile komplett kan du servere kaka saman med litt bringebær-coulis for å få det ekstra friskt.