Familiedag:

Fiskelykke med Ingunn Røyset

Kultur

På nyåret kom Ingunn Røyset, frå Hjørungavåg og busett på Flø, ut med barneboka "Fiskelykke". Boka er ein del av "Leseland", Det Norske Samlaget sin bokserie for born som lærer å lese.

Sundag 4. mars kan du høyre ho lese frå boka si i Ivar Aasen-tunet. Då er det familiedag. Det blir lesestund og kjekke aktivitetar for heile familien, mellom anna ein fisketur litt utanom det vanlege.

– Vi gler oss til staseleg forfattarbesøk, og eg håpar mange tek turen til tunet denne dagen for å høyre Ingunn Røyset lese frå boka si, og for å vere med på kjekke aktivitetar, seier formidlar Synnøve Marie Sætre i Aasen-tunet i ei pressemelding.

I Salen vil forfattaren lese frå den nyaste boka si. Me får høyre historia om då Jonas skal vere med Anna på moloen og fiske. Anna gjer alt ho kan for å få ein stor fisk på kroken, medan Jonas tenkjer mest på katten sin som er hjå dyrlegen.

Ingunn Røyset frå Hareid er utdanna sosionom, make-up-artist og landbruksavløysar. Dei siste 15 åra har ho jobba som journalist, og i 2012 debuterte ho med boka «Prins Storm». Ho har også skrive bøkene "Dei et ikkje sjokoladepålegg i krigen", "Aldri fred å få" og "Brevet frå krigen".