36 år gamle Hilal Aljoudi frå Syria har budd i Ulsteinvik i 2,5 år:

Likar trafikksystemet

– Sidan eg var under 42 år kunne dei tvinge meg til å vere med i militæret, men eg ønska ikkje å kjempe for Assad. Eg likar ikkje han. Det er forferdeleg korleis folk drep kvarandre. Det ynskjer eg ikkje å vere med på.

Låg vaken: – Regimet bomba tilfeldige mål. Eg låg ofte vaken om natta og frykta at ei bombe kom til å treffe huset der eg budde saman med kona mi og den eldste sonen min, som i dag er åtte år. Om eg skal fortelje om alt som skjedde det året eg levde i eit Syria råka av krig, treng eg tre-fire timar.   Foto: Karrar AL-Azawi

Kultur

–Kan du fortelje meg om kvardagen din?

– Eg byrja på introduksjonsprogrammet for flyktningar, og gjekk etter 1,5 år der ut i praksis hjå Libra Plast AS på Hareid. Etter påske fekk eg tilbod om full jobb der, smiler Hilal. Når eg ikkje jobbar er eg på treningssenteret, eller er med og ser sonen min på 8 år spele fotball for Hødd.