Buskø og tragedien i Vestisen

I 1952 skjedde ein stor tragedie i Vestisen. Fem ishavsskuter forliste, og 78 mann omkom.

«Buskø» i Vestisen. Fotoet er sagt å vere frå 1952. Dei 20 som omkom på Buskø var Peter Liavåg (Hareid), Karsten L. Brandal (Hareid), Leiv Aarseth (Vartdal), Kjell Hansen (Ålesund), Hjalmar Tøssebro (Borgund), Elling Myklebust (Vartdal), Jarle Karsten Romestrand (Vartdal), Gisle Myklebust (Vartdal), Alf Solheim (Herøy), Arne Moldskred (Ulstein), Ragnvald Færø (Herøy i Helgeland), Harald Normann Ness (Borgund), Hjalmar Bjellvåg (Eide), Olav Solheim (Hareid), Johan Sætre (Vartdal), Odd Bjørndal (Vartdal), Edvin Folland (Kårvåg), Ole Folland (Kårvåg), Hans Ødegård (Vartdal) og Sigurd Liavåg (Hareid).  

Kultur

Eigentleg var eg tenkt å vente med å skrive om det til neste år, for då er det 70 år sidan dette hende. Men så blei eg oppmoda av ein kjenning om å skrive om det alt no.