Hareid i landstoppen i gjevarglede

Inntektene frå årets tv-aksjon går til tiltak for å få vekk plasten i havet.   Foto: Jamie Lamb/Getty Images/Tv-aksjonen

Nyhende

Fredag kveld kunne informasjonsmedarbeidar i Hareid kommune, Erlend Friestad, melde på facebooksida Nye Hareid at innbyggarane i kommunen låg på niande plass mellom dei kommunane med størst gjevarglede i samband med årets TV-aksjon, "Et hav av muligheter". Laurdag formiddag hadde Hareid gått ned på ein tiandeplass, og låg inne med eit snitt på 30,48 kroner per innbyggar rundt klokka 12.00 laurdag.Pengane frå årets TV-aksjon vil gå til WWF sitt arbeid for å bli kvitt plasten i havet. I følgje WWF havnar åtte millionar tonn plast i havet kvart einaste år. Ein fjerdedel av plasten kjem frå Søraust-Asia og pengane frå aksjonen vil verte øyremerka tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.- Vi som har ambisjonar om å leve av havet må også vere flinke til å ta vare på det, skriv Friestad og rosar med-hareidingane sine for innsatsen. Det er per no 30 digitale bøsser i sving i Hareid.


TV-aksjonen

Etterlyser digitale bøssebærarar

I fjor hadde Ulstein kommune 80 bøssebærarar under TV-aksjonen. I år har dei berre ti, men dei ønskjer seg fleire.


Ulstein har ikkje tilsvarande resultat å syne til.

Klokka 12.00 laurdag var det i Ulstein registert 17,84 kroner per innbyggar, fordelt på 29 digitale bøsser.