Nær og personleg bisetjing for søstrene som omkom i lynnedslaget i Hareid

Søstrene Benedicte og Victoria Myrset på 18 og 12 år vart bisette frå Ris kyrkje torsdag. Foto: Annika Byrde / NTB 

Nyhende

Søstrene Benedicte og Victoria Myrset på 18 og 12 år som omkom i eit lynnedslag på Melshornet i Hareid førre søndag, vart bisette frå Ris kyrkje i Oslo torsdag.

Dei to søstrene vart trefte av lynet då dei var på tur på fjellet Melshornet i Hareid på Sunnmøre søndag 4. juli. Dei to søstrene på 12 og 18 år var døydde då redningsmannskapa fann dei.Ei tredje jente i turfølgjet, som er søster av dei to omkomne, vart hardt skadd, men vart skrive ut frå Haukeland universitetssjukehus tysdag sist veke.Familien hadde på førehand bede pressa om ikkje å opphalde seg i eller utanfor kyrkja anna enn i tidsrommet 10.45 til 11.

Bisetjinga vart leia av sokneprest Jan-Erik Heffermehl. I forkant sa han til VG at det vart lagt opp til ei nær og personleg bisetjing.

– Vi skal ta avskjed med Benedicte og Victoria. Det blir ei bisetjing som er veldig prega av venner og familie, ikkje minst søstera. Vi har prøvd å leggje det opp nært og personleg, sa han til avisa.Han seier begge foreldra og søstera skulle halde minnetalar.

– Det er klart det er sterkt. Dei teiknar eit bilete av to nydelege, aktive og livsglade jenter som fekk livet sitt avslutta altfor tidleg, sa Heffermehl.


- Dette er djupt tragisk

To personar er døde og ein person hardt skadd etter at lynet slo ned på Melshornet i Hareid søndag ettermiddag.