Nye prisar og hjelm til Warholm

Karsten Warholm vart årets namn og fekk utøvarprisen under friidrettsgallaen i går kveld.  Foto: Andreas Steinnes Bjerknes

Sport

Laurdagskvelden hadde Friidrettens Venner storslått prisutdelinga for sesongen 2017. Høvet var trenarseminaret i Bergen. Til saman vart det delt ut seks prisar.

Den gjevaste prisen gjekk til Karsten Warholm. Han fekk Utøvarprisen. Denne prisen er røysta fram av utøvarane sjølve. 

Karsten Warholm, Dimna IL, vart også kåra til årets namn. Og ikkje nok med det, trenaren til Warhom, Leif Ove Alnes, fekk Friidrettens trenarpris.

I tillegg fekk Warholm overrekt ein ny vikingehjelm, etter den førre vart auksjonert bort til TV-aksjonen. Det er fansen hans i Estland som hadde sendt han ein ny hjelm.


Grunngjeving

Her kan du lese grunngjevinga for kvifor han vart årets namn:

"Det er norsk friidretts nye store stjerne som for andre året på rad blir tildelt prisen Årets navn i norsk friidrett. Han har gått fra mangekjemper til i de siste årene å satse på 400 m og spesielt 400 m hekk. For en suksess det har blitt! Her følger en kort oppsummering av de viktigste prestasjonene i årets sesong for Karsten:

- VM-gull på 400 meter hekk i London med tiden 48.35.

- EM-gull U23 på 400 meter hekk i Bydgoszcz med 48.37. Ble også nummer to på 400 meter med 45.75.

- Seier på 400 meter hekk i Oslo Bislett Games, IAAF Diamond League, med 48.25.

- Seier på 400 meter hekk i European Team Championships, First League, i Vaasa med 48.46.

- Seier på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Stockholm med 48.82.

- Satte sin gjeldende norske rekord på 400 meter hekk med 48.22 da han ble nummer to i Diamond League-finalen i Zürich.

- Norsk mester på 400 meter hekk i Sandnes med 48.73. Vant også 400 meter på 46.44 og ble tildelt Kongepokalen.

- Satte sin gjeldende norske rekord på 400 meter med 44.87 under Florø Friidrettsfestival.

I tillegg ble Karsten Warholm kåret til årets «Rising Star» i europeisk friidrett, en pris som ble opprettet av EA (European Athletics) i 2007, og som deles ut til beste mannlige og kvinnelige utøver under 23 år. Karsten er også en av tre nominerte til «Rising Star»-tittelen i internasjonal friidrett for 2017. Prisen ble delt ut lørdag den 4. november 2017 under Trenerseminaret i Bergen.

Retningslinjer for prisen «Årets navn i norsk friidrett»:

«Årets navn i norsk friidrett» er en utmerkelse som tildeles aktive, trenere, ledere, organisasjoner eller andre med sterk tilknytning til norsk friidrett.

Vinnerne skal i det angjeldende år ha oppnådd oppsiktsvekkende sportslige resultater, ha utmerket seg på en særdeles positiv måte eller gjort en helt spesiell innsats for norsk friidrett.

Prisen består av et diplom og en miniatyrutgave av Grete Waitz-statuen utenfor Bislett. Statuetten tildeles kun første gang. Ved eventuell ny tildeling gis annet synlig bevis.

Vedkommende prisvinner kan motta utmerkelsen flere ganger, men kan ikke samme år motta andre utmerkelser fra Friidrettens Venner enn Utøverprisen."