Festivalen vil altså gå over tre dagar. I desse dagane skal det haldast fem konsertar i Volda, Ørsta, Ulstein og Herøy.

Konsertane vil bli haldne på Høgskulen i Volda, i Ivar Aasen-tunet, Volda kyrkje, Fredheim i Ulsteinvik og i Herøy kyrkje. Festivalen vil bli avslutta med ein stor konsert i Volda kyrkje.

Wolfgang Plagge

Initiativtakaren til Sunnmøre kammermusikkfestival er Jacob Kjøde jr. Dei kunstnarleg ansvarlege for festivalen er professor Wolfgang Plagge og fiolinisten Annar Follesø, som er musikarar på internasjonalt toppnivå.

Våren 2010 var første gongen festivalen gjekk av stabelen.

Ein festival for alle

Plagge og Follesø vil kvart år ha ansvaret for programmet og handplukke musikarane som skal opptre for å sikre kvaliteten på festivalen.

I eit nært samarbeid med Høgskulen i Volda er føremålet å arrangere ein årleg kammermusikkfestival på Søre Sunnmøre, der folk i området kan få eit tilbod om gode musikkopplevingar på høgt nivå. I tillegg til dette ønskjer festivalen å stimulere unge musikarar for å få ein generell vekst og ei utvikling i musikklivet i regionen. På den måten skil Sunnmøre kammermusikkfestival seg ut frå andre kammermusikkfestivalar.

– Gjennom Eiksundsambandet kan dei ulike kulturskulane og andre lokale musikkrefter knyte saman regionen. Dette skal vi gjere gjennom eit samarbeidsprosjekt med kulturskulane i form av seminar og meisterklasser retta mot born og unge. Artistane som er med under festivalen, vil undervise lokale talent. Det vil også bli halde kurs og inspirasjonsseminar for kulturskulelærarar, heiter det i presseomtalen.

Programmet:

Her ser du programmet slik det ligg føre:

Konsert I: Åpningskonsert på Høgskulen i Volda

Torsdag 5. mai 18.00. Auditorium ABC. Høgskulen i Volda

Ole Edvard Antonsen skal spille Stanley Friedmans ”Fanfare”, som er en fascinerende og artistisk utforsking av trompetens musikalske og tekniske ressurser. Vår alles stjernetrompetist er verdt å få med seg i årets åpningskonsert.

Andre artister som skal i ilden under åpningskonserten er sopran Berit Norbakken Solset, Wolfgang Plagge og vestlandstalentet Christian Hundsnes Grøvlen. I tillegg skal den fargesprakende strykesekstetten av Pjotr Tsjaikovskij, ” Souvenir de Florence” bli fremført av Marianne Thorsen, Annar Follesø, Jennifer Stumm, Yuval Gotlibovich, Noëlle Weidmann og Johannes Rostamo.

Konsert II: Klassisk i Fredheim

Fredag 6. mai 18.00. Fredheim, Ulsteinvik

Etter en storslått åpningskonsert i Volda går festivalen gjennom Eiksundsambandet i Ulstein, der Wolfgang Plagge åpner konserten med et rørende solostykke for piano i den tradisjonsrike salen i ”Fredheim”.

Sammen med Ole Edvard Antonsen skal Plagge framføre Griegs kjente verk ”Holbergsuite”.

Som avslutning fyller Grøvlen, Follesø, Gotlibovich og Rostamo salen med Brahms mesterlige “Klaverkvartett nr. 1 i g-moll”. Dette kommer til å bli et fyrverkeri av en avslutningssekvens som det i aller høyeste grad er verdt å få med seg.

Konsert III: Opprør og inspirasjon på Ivar Aasen-tunet

Fredag 6. mai kl. 21.00. Ivar Aasen-tunet, Ørsta

Konserten åpnes med Beethovens femte klavertrio, som på grunn av sin mystiske, skyggeliknende og langsomme sats har fått tilnavnet ”Spøkelsestrioen”. Dette fremragende stykket blir fremført av Wolfgang Plagge, Marianne Thorsen og den unge talentfulle finnen Johannes Rostamo på cello.

Vi kan også glede oss til et nyskrevet musikkverk av Plagge, som komponisten selv framfører sammen med Berit Norbakken Solset, Ole Edvard Antonsen, Annar Follesø og Yuval Gotlibovich.

Fredagskvelden avsluttes med Dvoráks praktfulle “Klaverkvintett i A-dur”, som er en spennende reise som oppsummerer denne festivaldagen: fra wienerklassiske Mozart og Beethoven, via romantikken sin Liszt, Dvorák og Brahms, til helt nyskrevet musikk av Wolfgang Plagge. Alt dette er musikk som har inspirert de klassiske talentene vi er så heldige å få møte under Sunnmøre kammermusikkfestival.

Konsert IV: Ut mot havet

Lørdag 7. mai 13.00. Herøy kirke.

Konserten åpner med det livlege og romantiske forspillet til Richard Strauss opera Capriccio, som ble framført i 1942.

Ole Edvard Antonsen tok oss med tilbake til den italienske barokken , med Corelli sin stemningsfulle sonate for trompet og strykere, før han sammen med Berit Norbakken Solset gir oss Plagge sin mellomalderinspirerte duett ”Liber Sequentarium”.

Marianne Thorsen, Annar Follesø, Jennifer Stumm, Noëlle Weidmann, og Christian Hundsnes Grøvlen skal også opptre i nye, flotte Herøy kirke.

Konsert V: Velkomne tilbake neste år

Lørdag 7. mai 19.00. Volda kirke

Avlsutningskonserten blir en magisk forestilling som inneholder opp til flere overraskelser. Det blir blant annet delt ut et talentstipend på 25.000 kroner til en ung, lokal musikkskoleelev som gjennom ”mesterklasser” denne uka har vist sitt eksepsjonelle talent.

Festivalorkesteret åpner konserten med Mozarts ”Tryllefløyten”. Berit Norbakken Solset og Ole Edvard Antonsen er deretter solister i Bach sin glade Kantate nr. 51, ”Jauchzet Gott in allen Landen. Her får vi også gleden av å oppleve Annar Follesø i finalesatsens fiolinobligat. I tillegg får vi denne

Dei kunstnarleg ansvarlege for festivalen er professor Wolfgang Plagge og fiolinisten Annar Follesø, som er musikarar på internasjonalt toppnivå. Våren 2010 var første gongen festivalen gjekk av stabelen. Foto: Anne Gry Eilertsen