onsdag 25.07 2018
6

Det fredfulle livet i telt, vogn og bubil

Campinglivet held stand, trass i at vi druknar i andre feriealternativ både i inn- og utland. Kvart år vel tusenvis av oss å bruke ferievekene i campingvogn, telt eller i bubil. Boka «Camping. Det gode liv langs landeveien» tek føre seg det norske campinglivet.

mandag 23.07 2018

Ei ambisiøs reise, litt utanom det vanlege:

Skal haike til Thailand

På tre veker har Sveinung Tilseth og Sander Kanestrøm tenkt å komme seg heilt til Thailand, og det utan å bruke ei krone.

lørdag 21.07 2018

Kinosommaren 2018

Kinosommaren er allereie godt igong, og på Sjøborg kino viser film nesten kvar dag i heile ferien.

fredag 20.07 2018
4

Varg Idrett:

Arrangerer show på Sjøborg i september

Varg Idrett (tidlegare Varg Kampsport og Fitness) arrangerer det dei kallar for ein gallavariant av eit forrykande show på Sjøborg kulturhus.

torsdag 19.07 2018
5

Få bygningar har prega kysten vår meir:

Nausta våre – viktig kulturarv langs kysten

Alle stader der folk har brukt havet og fjorden finst det naust. Få bygningar har prega kysten vår meir enn desse. Og alle har dei ei historie å fortelje – om eigaren, bygda og samfunnet.

10

Kjell Olav Halse er ein av dei få sjarkfiskarane som framleis er att:

– Dei fleste av oss er over 50

Klokka er 06.17, i styrhuset spelar Radio Norge 80-tals musikk, som minner Kjell Olav om ungdomstida. Resten av bygda er framleis døsig denne grå, men rolege sumarmorgonen. Kjell Olav Halse losnar fortøyinga til Harald Junior, og seglar til havs. Destinasjonen er Flåvær, og målet, 50 kilo med ferske, ekte økologiske reker.

onsdag 18.07 2018
5

Lynda, Jorge og Bella frå kystbyen Maracaibo i Venezuela har budd 1,5 år i Ulstein:

– Vi ynskjer å leve som dykk

– Sjølv om landet vårt ikkje er prega av borgarkrig, døyr det nesten like mange som om det hadde vore krig. Fleire millionar er på flukt.