Han blir kalla Noregs mest joviale songar/songskrivar, og det er også musikken sin han er mest kjend for. Han har gitt ut tre album og spelt ei rekkje konsertar over heile landet. Egil Olsen tek med gitaren også til Festspela, men her er det som biletkunstnar han får størst plass.

Det er også ein slags parallell mellom teknikken årets festspelutstillar brukar i songskrivinga og måten han komponerer bileta sine på.

– Eg set saman bileta mine som ein slags kollasj, der eg målar bakgrunnane på akryl, supplerer med figurar teikna med penn og fargeblyant, og set til slutt alt saman på data. Det ferdige produktet inneheld også gjerne element i databasert vektorgrafikk og handskriven tekst, fortel Olsen. På same måten er musikken hans eit produkt i skjeringspunktet mellom akustiske instrument og digitale verktøy.

Festspelutstillinga vil innehalde om lag 30 bilete, der halvparten er trykk frå Olsen sine plateomslag, medan resten er akvarellar og blyantteikningar.

Han har ikkje hatt eiga utstilling før, men har gjerne vist fram kunsten sin i samband med konsertar. – Eg har ein veldig barnsleg og grafisk stil som enkelte kanskje meiner er litt pretensiøs til å kalle kunst, men eg kallar alt eg gjer kunst, seier Olsen, som er spent på mottakinga frå publikum.

Dei tre albuma han har gitt ut, har alle vore med engelske tekstar. No har han sett seg ned og omsett dei aller fleste av desse tekstane til nynorsk. Dette kjem også til å vise igjen i utstillinga, som reine tekstflater med eigne tekstar.

– Eg skal også framføre eit par av dei nyomsette nynorske tekstane mine på Festspela. Det blir spennande, seier Olsen. Festspelpublikummet blir med andre ord dei første til å få oppleve Egil Olsen på norsk, både i ord, tonar og bilete.