Myklebust og Kongsberg skal gjere tre Hurtigruten-skip grønare

Kongsberg Maritime og Myklebust Verft skal hybridisere tre Hurtigruten-skip. CO₂-utsleppa frå skipa skal kuttast med ein firedel. Oppdraget vil gi arbeid i over eit år.

Har danna lag: Her vart det tatt ei lagoppstilling foran den ikoniske, blå heisekrana hos Kongsberg Maritime i Ulsteinvik. Ishavs-thrusteren på bildet er tilfeldig. Frå venstre: Geir Selstad Halvorsen (Kongsberg), Børge Skeide (Kongsberg), Geir Oscar Løseth (Kongsberg), Åge Magne Sandvik (Myklebust Verft), Geir Sundal (Kongsberg), Inge-Jonny Hide ( Myklebust Verft) og Anette Bonnevie Wollebæk (Kongsberg).   Foto: Tarjei Engeset Ofstad/Sunnmørsposten.

Næringsliv

(Sunnmørsposten): – Vi følte vi var meir konkurransedyktige ved å gå saman med Myklebust og levere dette som eit tospann. Vi laga ein avtale og skal levere, skulder ved skulder, til Hurtigruten.