[ mat ]

Lag wrap med tex mex-fisk

Ute på bål

BÅLKOS: Lag wrap med tex mex-fisk ute på bål.   Foto: Norges Sjømatråd, Marianne Aaronsen.

Nyhende

Haustferien er på hell og for dei som har hatt skulefri har det blitt ein smak av sol innimellom regnbygene denne veka. Å ha ferie og fri betyr for mange å ta med seg maten ut for å nyte friluftslivet og å lage mat på bål. Bålgrilling er ein del av norsk identitet og kultur, og friluftsmåltidet har høg matkulturell status.

Lukta av bål er ofte forbunde med lukta av pølser og lomper, men i denne helgas matspalte kjem eit sunnare alternativ til bålkos som smakar godt for store og små. Vi nordmenn elskar tacos og tex mex, og tacokrydder er ypperlig til panering av fisk. Fisk med texmex panering steikt ute på bålpanne saman med salat og grove tortillaswraps er både kjekt å lage og eit sunt og fullverdig måltid.