Sjå stor bildeserie i botnen av saka:

Siste reis for «Gullblokka»

Eit stykke lokal industrihistorie er snart vekke. Vi blei med på ein siste rundtur i det ikoniske bygget.

«Gullblokka»: Vikebladet Vestposten fekk vere med på ein siste rundtur i «Gullblokka». Her frå kantina i toppetasjen - med Rolf Skarbø i rivingsentreprenøren AF Decom til høgre.  Foto: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll.

Nyhende

Det er svært mange i regionen som har eit forhold til den såkalla «Gullblokka». Bygget var ferdig oppført og klart til innflytting 1. juni 1980, den gongen som hovudkontor for Ulsteingruppen. I 1999 blei bygget tatt over av Rolls-Royce som ein del av oppkjøpet frå Vickers, og i 2016 blei det fråflytta. I 2019 blei «Gullblokka» med over til Kongsberg Maritime – då selskapet tok over heile verksemda til Rolls-Royce Commercial Marine.