I løpet av tre kampdagar har dei norske Handballjentene møtt Romania, Spania og Frankrike til fartsfylte oppgjer i Ulstein Cup 21. til 24. juli.

Billettane til landslagsturneringa har vore utselt både laurdag og sundag med fleire enn 2000 på tribunane kvar dag. Første kampdag var det berre ein handfull billettar att. Med frivillige og andre tilreisande har det dagleg vore fleire enn 2300 personar i Ulsteinhallen.

– For Hødd handball har det vore eit kjempeløft å arrangere den første landslagsturneringa på Sunnmøre. Då er det kjekt at alt frå publikum til veret har spelt på lag med oss. Det har vore skapt ei ramme kring kampane vi berre har drøymt om, med landslaget på fisketur i solskin og tilreisande frå heile handballfamilien i Møre og Romsdal. Handballgruppa har hatt om lag 200 frivillige i arbeid kvar kampdag. Mange har stått på tidleg og seint alle dagar, og vi er ekstremt takksame for innsatsen til alle som har vore med å gjere dette muleg, seier leiar Jarl Martin Møller i Hødd handball.

Ulstein kommune er hovudsponsor for Ulstein Cup, og har stilt villig opp med praktisk tilrettelegging. Med tv-sendte kampar og brei mediedekning har landslagsturneringa blitt akkurat den flotte marknadsføringa av distriktet som klubben håpa på.

– Vi i Norges Handballforbund sentralt og Region Nord takkar teknisk arrangør Hødd handball og alle dei frivillige for hyggelege dagar her i Ulsteinvik. Gjennomføringa av arrangementet har gått strålande. Forbundet takkar Ulstein kommune og samarbeidspartnarar for gjestfriheita og velvilje. Ein stor takk også til publikum for fantastisk engasjement, seier arrangementsansvarleg Kia Otnes i handballforbundet.

No gler handballgruppa seg til å invitere små og store til ny handballfest, og ei skikkeleg markering av 70-årsjubileet for handballen i idrottslaget Hødd. Det skjer i samband med sesongopninga i haust.

Foto: Svein Arne Orvik/Hødd Handball