Marius Hagen trente med Hødd så langt tilbake som desember 2013. Den gongen vart det ikkje nokon overgang til Hødd, og i staden enda Hagen i Nest-Sotra. Sidan den gong har midtbanespelaren også spelt i Kristiansund, HamKam og Åsane, i tillegg til ein tur innom svenske Husqvarna FF, før han i 2017 gjekk til Elverum, der han var lagkamerat med Robin Hjelmeseth i vår.

I haust har Hagen på ny trent med Hødd og no skal 25-åringen vere klar for tre år i blåkvitt.

Ifølgje Østlendingen (krev innlogging) forlèt nemleg Hagen Elverum og har signert ei toårskontrakt med Hødd. Elverum ønskte å ha med seg Hagen ned i 2.-divisjon etter nedrykket i haust, men dette har spelaren takka nei til.

– Eg har hatt eit veldig bra år i Elverum. Det einaste som mangla var å berge plassen, seier Hagen til Østlendingen.

Til avisa seier Hagen at tilbodet frå Elverum ikkje var godt nok.

Marius Hagen spelte 27 kampar for Elverum i 2017. Han noterte seg også for fem scoringar, fire i serien og eitt i cupen.

– Hødd er ein klubb som satsar hardt. Det er viktig for meg. Der eg er i karrieren no, ville eg anten ta det siste steget opp i Eliteserien, eller kome til ein hardtsatsande klubb der eg kjenner mange og veit eg vil trivst, seier Hagen til Østlendingen.

Også Hødd stadfestar at Hagen er klar for klubben. I ei pressemelding frå Hødd seier sportssjef André Nevstad at Hødd meiner Hagen er ein spelar som vil passe godt inn i klubben.

– Marius er ein spelar med mykje erfaring frå OBOS-ligaen, ein god fotballspelar som er tøff i stilen, god i lufta og kan spele både i den djupe rolla, men også i ei offensiv midtbanerolle, seier Nevstad.

Til Hødd seier Hagen: – Eg føler no at eg er komen heim. Eg og sambuaren min gledar oss til å flytte til Ulsteinvik og slå oss til ro her. Og eg har lyst til å bidra til at Hødd rykker opp igjen til OBOS-ligaen neste år.

Marius Hagen (til venstre) har også tidlegare trent med Hødd. Før 2014-sesongen blei det ikkje nokon overgang, men no er 25-åringen klar for Hødd. Her saman med Gonzalo Gutierrez og Manuel Hervas, som også viste seg fram for Hødd i desember 2013. Arkivfoto: Einar Orten Trovåg.