Varmare vêr i vente på Austlandet, men byevêr i vest

Det blir truleg noko varierande vêr i Møre og Romsdal den komande perioden. Torsdag kan det kome nokre byer, men det er også venta noko aukande temperaturar.   Foto: Andreas Bjerknes

Været

Etter dagar med regn og grått vêr ser det ut til å snu til det betre på Austlandet inn mot helga. I nord held finvêret seg òg litt til.

Dei siste dagane har det vore eit kraftig nedbørsområde over Sør-Noreg, men torsdag og inn mot helga blir det betre, seier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

– Det ser ut som om det kan bli ein del sol austanfjells og litt varmare, men det kan likevel gå enkelte byer lengst nord på Austlandet torsdag, seier han.

Fredag held finvêret seg, og temperaturane blir kanskje endå høgare enn torsdag, ifølgje meteorologen.

– Det går mot betring på Austlandet torsdag, fredag og delar av laurdag, seier Gislefoss.

Byevêr i Vest

På Vestlandet blir det vindfullt enkelte stader torsdag, og vinden kan kome opp i liten kuling på kysten av Rogaland, heilt sør for Obrestad.

– Det blir regnbyer, men noko lettare vêr, særleg andre del av dagen, seier meteorologen.

Fredag blir det enkelte byer først på dagen, elles blir det opphald og ein del sol i vest, og temperaturane er venta å stige litt.

I Møre og Romsdal blir det nokre byer torsdag, medan det i Trøndelag blir periodar med regn og regnbyer i dei indre strøka. Fredag er det venta enkelte regnbyer først på dagen, særleg i indre strøk, og periodar med sol og stigande temperaturar.

Framleis fint i Troms og Finnmark

I Nordland ser det ut til å bli enkelte regnbyer i indre strøk torsdag, særleg aust for Bodø. Det blir òg periodar med sol. Inn mot helga blir det variabelt vêr i fylket.

– Det blir litt av kvart. Både regnbyer og periodar med sol, seier Gislefoss.

I Troms og Finnmark blir det framleis mykje godt vêr torsdag, men det ser ut til å bli ein god del skyer i kyststrøka. Temperaturen held seg, men det blir noko vind på kysten av Aust-Finnmark, ifølgje meteorologen.

Fredag ser det ut til at det blir enkelte regnbyer òg lengst nord i landet, i indre strøk i Finnmark. Temperaturane blir òg noko lågare.

Ikkje varmare på Svalbard

Svalbard, der det laurdag vart målt ny varmerekord, held temperaturen seg høg, men det blir ikkje nokon ny varmerekord med det aller første, ifølgje Gislefoss.

– Det er framleis høge temperaturar, men det blir nok ikkje høgare, seier han.

Fredag blir det stort sett opphaldsvêr, og det er moglegheiter for tåke i aust.

Været